Gjør investeringen enda morsommere

Man tenker kanskje ikke at investering er det morsomste i verden, særlig hvis man ikke kjenner til det, eller vet hva det innebærer. Det er snakk om mye økonomisk forståelse, og det tar tid å lære seg alt om investering, noe som ikke er det morsomste i verden. Likevel er mange interessert i det, og synes det er gøy. Dessuten er det veldig gøy dersom du tjener en god avkastning, og noen investeringsformer er det mer fart på enn andre.

Den nye valutaen

Til daglig går det nok mest i kroner eller euro for oss, men det er en valuta som har kommet, som i større grad blir utrolig populær. Dette er kryptovaluta, som er veldig spennende å følge med på. Det finnes utrolig mange kryptovaluta, og det som er så spesielt med de er at de er digitale og desentraliserte. Det betyr at de kun finnes digitalt, og ikke som mynter eller kroner. I tillegg blir de ikke regulert av en sentralbank, og det kan derfor være store verdisvingninger. Det kan man merke godt om man ser på en kryptovaluta kurs. Bitcoin er den mest populære, og mest verdifulle kryptovalutaen. Denne er blant annet godt kjent for mange fordi det er flere kjente personligheter som er særlig glad i denne. En av dem er Elon Musk, som til og med har latt kundene sine kjøpe tesla med kryptovaluta.

Kryptovaluta-memes

Til tross for at det er Bitcoin som troner som den mest verdifulle kryptovalutaen, så er det en annen krypto som i synes er aller morsomst. Det finnes nemlig en kryptovaluta som er kommet fra memen om Shiba Inu hunden Doge, og som kalles Dogecoin. Også denne har vært blant Musks favoritt kryptoer. Her er det altså noen kryptoskapere som var fan av den søte hunden, og som ønsket å lage en morsom kryptovaluta. De to tingene ble kombinert, og vipps så hadde vi Dogecoin. Til tross for at det startet som en spøk, så ble kryptovalutaen ganske så populær.

Ikke bare en lek

Dette var et eksempel på hvordan det kan være gøyalt å investere i krypto, men det er viktig å vite at dette ikke bare er en lek. Å invester i kryptovaluta er risikabelt, ettersom du har disse svært svingende verdiene. Det er klart det er både morsomt og spennende om kryptoinvesteringen din skyter i været og blir mega populær, men det er mindre morsomt om det går andre veien. En hovedregel når man investerer er å ikke invester for mer enn du har råd til å tape. I tillegg er det viktig at du lærer deg grundig hva kryptovaluta er, og hvorfor det kan være lurt å investere i det. Dan deg en strategi, og prøv for eksempel å se dokumentarer, høre på podkast eller kikke på videoer på YouTube for å lære på en morsommere måte – som med boliglån sammenligning.

Å investere kan være morsomt, særlig når man finner gøyale krypto og meme-coins! Husk bare å tenk nøye gjennom valgene du tar, og invester med omhu.