Amerikaner: slik fungerer kortspillet

Det er mange gode kortspill der ute, men kanskje har du ikke funnet din favoritt helt enda. Da er det godt at vi skal komme med et lite tips til deg: nemlig amerikaner. Amerikaner er et morsomt og spennende kortspill som fungerer helt perfekt for hele familien eller for vennegjengen.

Dette er et spill der dere kan spille sammen, mellom tre og fem spillere. Fire er det aller beste for spillets skyld, men det er selvfølgelig viktig at alle får være med – så det er absolutt mulig å spille med fem også, eller tre om man er færre.

Slik spiller dere

I kortspillet amerikaner er det esset som har den høyeste verdien, mens to er det laveste kortet. Selve målet med spillet er å få flest mulig poeng til slutt. Dette gjelder uansett om du er alene eller om du spiller sammen med en lagkamerat. For å få poeng så skal dere begynne med en meldingsrunde. I denne meldingsrunden så skal du enten gjette eller melde hvor mange stikk du selv tror at du selv kommer til å få. Den av dere som spiller som melder høyest får tildelt en partner som de skal jobbe med. På den måten blir det litt enklere å nå målet.

Etter at meldingsrunden er ferdig og etter at du har meldt høyere enn den som skal melde høyere enn deg, så er det på tide å spille om stikk. Å spille om stikk vil si at dere legger ned et og et kort på bordet. Deretter vil den av dere som har høyest kort vinne stikket. Spilleren som har høyest kort samler inn kortene og så spiller dere videre. Dersom den som meldte høyest klarer å få like mange, eller fler, som vedkommende sa så får spilleren like mange poeng som stikk.